2014. február 9., vasárnap

A nagy költözés

Negyedik hete, hogy az USA-ban vagyunk, mostanra mondhatjuk el azt, hogy lezajlott a költözés nagy része. Az első héten hotelben laktunk, villámgyorsan albérletet kerestünk, és be is költöztünk (a helyszínről picit bővebben az előző bejegyzésből tájékozódhatsz).

A lakást - helyi szokásokhoz illően - üresen, bútorozatlanul adták ki. A konyha és a fürdőszoba felszerelten érkezik, mivel beépített egységek és szekrények vannak, tehát mosógép, szárítógép, mosogatógép, hűtő, fürdőkád, konyhaszekrény stb. alapból jön. Ám minden mást neked kell beszerezni, a hálószoba, a nappali, és minden egyéb üres.

Az első utunk tehát a svéd óriás helyi lerakatához, az IKEA nagyáruházba vezetett. Nagy bevásárlás: kell ágy, étkező asztal, nappali asztal, székek, fotelszékek, irodaszék, terítő, zuhanyfüggöny, edénykészlet, tányérkészlet, evőeszközök, poharak, tárolók, ágynemű, párna, paplan, hajszárító, ruhaszárító, törölköző, vízszűrő, és még sorolhatnám. Kvázi minden, ami egy lakásba kell, még ha nem is nulláról (mivel a konyha és fürdőszoba java megvan), de szinte.

Asszem mindketten kicsit másképp éltük meg ezt az élményt. :) Thyának egy álom vált valóra. Hiszen melyik nő nem álmodik arról, hogy ott egy üres, tágas, fényes szép lakás, és berendezheti úgy, ahogy ő akarja, és nem kell nézni a pénzt, mert nem mi fizetjük? :D Én csak azt láttam benne, hogy napi 4-8 óra kötelező vásárlás. Ez a kéztörlőkendő tényleg kell? És ez a tojásalakú izé a mosogatógépbe? Azt se tudom mire való :D Férfiszemmel nézve ugye egy csomó minden felesleges ilyenkor, inkább költeném a pénzt az autóra vagy egyéb, számomra hasznosnak ítélt dolgokra. Végülis ezért jó, hogy ott van a nő: ő tudja, hogy valójában mi kell a lakásba. :)

Az IKEA-maratont végül túléltük, ott hagytunk egy jó csomó pénzt, de úgy néz ki, sikerrel jártunk: a lakás be lett rendezve egyetlen hétvége alatt. Az apróságok természetesen még azóta is beszerzés alatt állnak, minden héten hozzárakunk még 1-1 dolgot, de azok már csak a simítások. Alább egy kis illusztráció.

Összeszerelgetés, a képen Thya és egy haver, aki átjött segíteni


Ezermester leányzó :)


IKEA-reklám :)


Fürdőszoba


Elég nagy erkélyünk van, ez csak a sarka.


Amerikai stílusú konyha és nappali, berendezés alatt


Walk-in wardrobe, egyelőre fapadosan


Amerikai típusú házi biztonsági rendszer


Szomszédok


Valamint ilyen mókusok laknak a parkban és a parkolóban


21 megjegyzés:

  1. grattu a beköltözéshez :d banyek elveszett az előző megjegyzésem és nem fogom újra begépelni a lényege, h grattu és szép környék, jó kégli, kíváncsian váro ma folytatásokat :) (mindkét részről :D), az ikeás tárgakon jókat mosolygok, mert párat itthon a mi albinkban is meg lehet találni :D de hát ilyen ez a globalizáció :)
    húúú a két mosdókagylós fürdőszoba naa az nagy találmány :D - nyilván leggyakrabban ugyanabban a 13 percben használná a fürdő ugyanazon 0,78 négyzetméterét minden lakója az albérletnek (ha lenne háziállat, akkor még az is :D)
    have fun, és várom a további postokat :D

    VálaszTörlés
  2. Kukac: köszi :) amúgy jaja, mi is rájöttünk, hogy mekkora luxus-jó a dupla mosdókagyló... nem kell pl lökdösnünk egymást fogmosás közben :)

    Zoltan: a "kalapácsra" gondolsz? :)

    VálaszTörlés
  3. nekem is pont ilyen fotel-székem van! :):):)
    amúgy meg szerencséd van a feleségeddel, nemcsak mert ezermester :):):):)

    VálaszTörlés
  4. Az akác közbe megjött az európai thai földről... Biztató..
    Amugy jól néz ki a hely. Kíváncsi vagyok mikor fog négyes fekvőzni a szomszéd :)

    VálaszTörlés
  5. Váóóóó:), szóval ide megyünk majd jövőre.... vagy azután... egyszer :D!
    Nagyon-nagyon szép, a környék is tetszik. Ti már nem jöttök haza.......

    VálaszTörlés
  6. A teraszra még vegyetek egy hintaszéket, és legyen mellétámasztva egy dupla csövű puska. TAO minden este üljön ki és lábát a korlátra feltéve, ölében a puskát markolva, összeszűkült szemekkel figyelje a placcot... Csak hogy ne lógjatok ki a sorból. :D

    VálaszTörlés
  7. Túl sok Western Daru, túl sok.....Amúgy a minap amikor kocsit néztünk a csávó ki árulta igazi helyi volt. A 2. kérdése kb. az volt hogy van -e már fegyverünk. :)

    VálaszTörlés
  8. :D ... miért nem mondtátok neki, hogy van-van... kettő is! TAO jobb és bal ökle... ;)

    VálaszTörlés
  9. Rajmund: harmadik hete vagyunk a lakásban, de eddig még nem is találkoztunk a közvetlen szomszédokkal, szóval ha így haladunk, akkor lassan fog beindulni a 4es fekvő. Addig gyakorlok a mókusokkal :)

    Krikszi: soha ne mondd, hogy soha ;)

    Misi: nem is vagy olyan messze az igazságtól :) ahogy kiderült, ez a western stílus tényleg jelen van errefelé... Na nem a nagyvárosi mindennapokban, de ha kimegy az ember vidékre, akkor testközelből tapasztalhatja a bagórágó és -köpködő, kalapos cowboy-ok életstílusát :) kifejezetten érdekes, majd alkalomadtán erről is lesz poszt és fényképek.

    VálaszTörlés
  10. Látom, ti is a legjobb úton vagytok az ICFM* minősítés megszerzéséhez. :)

    * IKEA Certified Furniture Master

    VálaszTörlés
  11. Hűűűű,nagyon szép lakást választott Mr & Mrs Queen! :P Ezt már kiírtátok az ajtóra?!
    Legalább az Ikea bútorokkal kicsit csökken a honvágy :) (belül Pest, kívül Usa)
    Amúgy tök jó, hogy berendezhetitek, én az üzletbe polcról polcra ugrálnék...,hogy húú ez is jó ,húú az is jó...húú ez is,...és hopp este van és 2 kocsira való cucc :D (fölösleges holmikkal) de majd rájössz ,hogy mindegyik kell oda, mert úgyis szükséged lesz rá valamikor....hajrááá,hajrááá Thya , költs el mindent ,ha már ilyen felelőtlenül azt mondták, hogy nem száááámít, (sztem még egy grill elfér azon a teraszon)
    Sok sikert! :)

    VálaszTörlés
  12. JoeP: van benne valami :)

    Zsu: áááááá! ne bátorítsad Thyát, már így is polcról polcra ugrált szinte ugyanezekkel a szavakkal :D

    VálaszTörlés
  13. Sneer: Szomszédok képnél eszembe jutott a gazdagréti lakótelep reboot 4FT-os medencével... ;)
    A mókus meg egyszerüen király.
    Westernes posztra én is vevô vagyok!

    VálaszTörlés
  14. rock'n'roll !!! ez a belvárostól messze van? vagy amolyan Melrose Place? : )

    VálaszTörlés
  15. Sneer: ígérem lesz majd idővel. :)

    Seedorf: Belvárostól relatíve messze vagyunk, a külvárosban. Helyi mércével kb annyira, mint amennyire te laksz Budapest belvárosától. Melrose Place: hallottam a sorozatról, sőt nagyon régen biztos láttam is belőle 1-2 epizódot, de akkor sem tudom miről beszélsz. :D

    VálaszTörlés
  16. emlékeim szerint az a lakóparkszerűség a belváros szívében volt.. és nem szép dolog, hogy nem emlékszel "mert megérdemlem" Heather Locklear fantasztikus alakítására?! : )
    és miket csináltok esténként? nézitek a hullócsillagoknak álcázott UFO-kat? vagy azok csak a gabonamezőket célozzák?
    csak amerikai filmek mennek a tévében? : )

    VálaszTörlés
  17. Áh TAO azt se tudja már mi fán terem Heather Locklear. :) De nekem megvan. :) Jah olyasmi csak nálunk nem történik semmi olyasmi. :) TV meg nincs, de hoztunk magunkkal amerikai filmeket úgyhogy azokat nézegetjük. :)

    VálaszTörlés
  18. Az az a szőke nő, aki olyan iszonyatosan gonosz volt? Vagy az a Dallas.. lehet keverem.. csak néhány részt láttam a Melrose Placeből. :) Amúgy sztem ezeket az ikeás bútorokat olyan jól be lehetne festeni, antikolni, egyedivé meg sajátossá tenni.. mondjuk teheneket ne eszkábáljatok rájuk.. :D Najó.. jellemző, hogy belőlem az IKEA azt hozza ki, hogy hogyan NE használjam rendeltetésszerűen a tárgyakat, és hogyan kenjem be/szét/össze a bútorokat ezzel-azzal-amazzal, hogy különleges/kuckós legyen. Ha kell pár tipp, tudod a mailem Thya, had akadjanak ki a hobbyboltos vásárolhatnékod miatt is :D
    Vajon mijé hisz engem minden hülye blogbigyó botnak.. böáá.. lassan ujjlenyomatot kérnek bizonyítéknak :)

    VálaszTörlés
  19. Én nem tudom melyik szőke, meg melyik nem. :D De a bútorozós tippek jók. Tervben vannak, ismered Thyát... igazából már most egészen háziasítva vannak a bútorok meg minden. Plusz már nőnek a zöldségek az ablakban meg az erkélyen. Az IKEA-raktár-bemutatóterem-feeling leginkább csak az első héten volt (amikor a képek készültek), a költözés legelején. Azóta javult (romlott? :D) a helyzet, akartam is bejegyztést írni róla, de majd idővel. Pár tipp azért mindig jól jön :)

    Seedorf: eddig még nem nagyon volt időnk unatkozni esténként. Költözés ugye, aztán autóvadászás, most meg készülünk az új jogsira. :)))

    VálaszTörlés
  20. naná, hogy Thya tudta, kiről beszélek.. : ) de ugye hogy picit Melrose Place beütése van - legalábbis ránézésre - a helynek?
    na igen Heather.. bár csak én írhattam volna, hogy megvan.. esetleg múlt időben... 8 )
    csináljatok képeket a berendezett pecóról is.. képet-képet!!! : )

    VálaszTörlés