2014. április 23., szerda

Húsvéti parkolás

Nem autóval parkolás. Vagyis de, mert autóval mentünk. De nem parkolva. Vagyis de, mert parkba mentünk, ahol még le is parkoltunk. Ehh, nem késő este kéne blogolással próbálkozni.

A lényeg, hogy kimentünk a szomszédos parkba Húsvét hétvégéjén, és csináltunk pár képet. Igen érdekes neve van a parknak: George Bush park. Jól sejtitek: az idősebbik, első Bush elnökről kapta a nevét.


Ez Houston egyik legnagyobb parkja, 32-szer nagyobb a Budapesti Városligetnél, úgyhogy egyelőre csak a csücskében jártunk.
Út a zöldbe.


Tó-tükör.


Vadonélő húsvéti nyuszi.


Aki Húsvét vasárnapra sütött egy - mi mást? - répa-tortát!


Persze a jó öreg sonka tojással kombó sem maradt el.


Na most csak ennyi, mert zombi vagyok az íráshoz. :)

8 megjegyzés:

  1. Ha az az első tábla nem volna, azt hinném, itt voltatok kint a kanálisparton:), aztán a teraszon megeszitek (szigorúan Mo-on) a szomszéd Jóskabácsi volt malacának a sonkáját, meg a nagyi-adta tojásokat....:)
    32-szer nagyobb? Hümm.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ízléses a sonka/tojás tálalása.

    Van benne egyfajta vadság, nyers őszinteség, amolyan odavetettség. Mindez meghökkentő kontrasztban viszonyul a tojások simaságával, rendezettségével. A mű egyszerre fejezi ki a sonka képében a brutális végső pusztulást és a tojás képében az újjászületés lehetőségét, reményét.
    Érdemes megfigyelni, hogy a kompozíció szerves részét képezi a háttér is. A zöld pöttyös terítő és a stráfos abrosz éles találkozása is ráfejel az elmúlás és az élet között húzódó markáns határvonalra.
    Az alkotó mesteri húzással, a tányér absztrakt zöld leveles mintájával igyekezett nyitva hagyni a mű értelemezesét. Vajon ezzel arra utal, hogy a barbár ősi húsfogyasztási szokásainkat ideje lenne vega alapokra helyezni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Daru, nekem csak a nyálam csorgott a kép láttán és az ilyen művészi elemzésig el sem jutnék:):):):):) simán bezabálnám ! :):):)

      Törlés
  3. Nekem a húsvéti nyuszi tetszik a legjobban, aztán jöhet a sonka tojással és a végén a park :):)

    VálaszTörlés
  4. Krikszi: akkor most már elmondhatjuk, hogy lélekben voltunk nálatok? :)

    Lazac: Érdekes, nekem is ugyanez a sorrend :D

    Daru: Egy igazi műértő! Meghajlok véleményed előtt. Egyébként eladó a kép :D Na jó, egy ilyen igazzzi műértő díjmentes ajándékpéldányt érdemelhet.

    VálaszTörlés
  5. :D Na látom jót nevettetek. Tevékenységem elérte célját... 8)

    VálaszTörlés
  6. most nem azé, de minnyá megint húsvét lesz :):):)

    VálaszTörlés
  7. Jogos :D most epp New Orleans-ban vagyunk, szoval anyaggyujtes folyik. Hetvegere otthon leszunk, es igerem jonnek posztok. :)

    VálaszTörlés