2014. április 12., szombat

Texas-ban minden nagyobb

Van egy amerikai mondás: "everything is bigger in Texas". Az eddigi tapasztalatok alapján tanúsítani tudom, hogy így is van. Először is, Texas önmagában az egyik legnagyobb amerikai állam, mérete kb. Franciaország és Németország együtt. Nagyobbak az autók, a fegyverek, a templomi közösségek száma, a steak-ek, a marhák, ésatöbbi.
És persze a kaja. A többire visszatérek majd még a jövőben, most csak pár érdekesség a kajával kapcsolatban, amivel a mindennapok szupermarketjeiben találkozhatunk.

A fél-literes joghurt eltűnik a gallonos tej mellett a hűtőnkben.


Egyszer vettünk kipróbálásból egy ilyen ijesztő méretű fokhagyma fejet. Mellette egy citrom.


Fagyiban a legkisebb méretek közül valót szoktuk venni, a fél-litereset. Mert finom.


Az ilyen 5 kilós húsdarabok normálisnak számítanak a húspultban. Egyszer kipróbáltuk mi is. Ketten 3 napig ettük, a másik felét meg elraktuk a mélyhűtőbe.


Itt már nem a méret a lényeg, csak érdekességből beraktam, hogy ilyen is van. Sült krumplis csoki.


10 megjegyzés:

  1. tök jóóóó! még, még érdekességeket! :):):):)
    Jockeyt és Bobbyt még nem látogattátok meg? :):):)

    VálaszTörlés
  2. Hummm... ilyen apró citromok vannak arrafelé? ... disznóvágás is volt? :D ... BBQ ízű krumplis csoki ... o.O mondom én, hogy az USÁ-ban minden sz**t el lehet adni. Egyébként milyen volt az íze? ... Végül is kipróbálhatom itthon is. Veszek BBQ-s csipszet, és mellé tolom a Milkát.
    És annyira előttem van a kép: Hatalmas chevrolet impala, elől texasi marha szarvak, meg marhabőr ülések... benne ül egy puhos amcsi, stetson kalapban, szivar a szájában, és lazán kikacsint: "Kisfiam, én burgonyás csokiban utazom!" XD

    VálaszTörlés
  3. Háhá! Google a barátom! Utána nyomoztam ennek a csokinak. Gyorsan kiderült, hogy a Wild Ophelia Ltd. gyártja (nyilván ott díszeleg a lógó a csomagoláson). Egész profi kis oldala van: http://www.wildophelia.com/
    Kicsit elmélázva az oldalon kiderült, hogy egy hölgy vállalkozásáról van szó, akit Katrina Markoff-nak hívnak és szenvedélye a csokoládé gyártás. Van saját blogja is: http://www.peaceloveandchocolate.com/
    A CNN még riportot is készített vele tavaly októberben: https://www.youtube.com/watch?v=NafXA_cQ67s

    Ez ámmmerika! Ráborítod az ét csokit a chipsre és híres milliomos leszel. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld Daru, itt nálunk Mo-n meg lehet kapni mangalicatöpörtyűs csokit, biza :(

      Törlés
  4. :D ... Az igen! ... Mangalicáról mindig nagymamám jut eszembe. Egyszer kifakadt, hogy mi ez a mangalica őrület az országba. Amikor ő "jány" volt, ez a volt a leghitványabb disznó fajta, most meg mindenki majmolja.
    Arról már nem is beszélve, hogy természetesen kamu, hogy a húsa egészségesebb, és a zsírja kevesebb koleszterint tartalmaz, mint a hússertésé. :)

    Lehet, én meg piacra dobom a pörköltzafttal töltött csokoládét. :D ... Lemossuk a Milkát! >:]

    VálaszTörlés
  5. Lazac: köszi, lesz még :) A Southfork Ranch-en (ahol a Dallas sorozat játszódik) még nem voltunk, de lehet, hogy meglátogatjuk egyszer. Tényleg itt van és létezik Texas-ban.

    Daru: a kreatív üzleti érzéked nem ismer határt! :P lehet, hogy ezt kéne következő projektnek tervezni... de ha először Magyarországi piacra akarjuk dobni a terméket, akkor kezdjük valami magyarosabbal, mondjuk lecsós szaloncukorral.
    Amúgy a vicces rész: igen, a bbq-s csoki még finom is volt. Nem vennék újra mondjuk, de unikum volt. :D

    VálaszTörlés
  6. Kocsival "csak" 4 óra. :) Szombati kirándulásnak megfelelő. Persze sokat nem kell várni tőle, hiszen csak egy marha nagy ház (mi pénz lehet kifűteni!). :)

    https://goo.gl/maps/DL4XU

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) gondoltunk rá, de igazából nincs nagy motivációnk a látogatásra, annyira nem vagyunk nagy Dallas-sorozat rajongók. de ha majd egyszer Dallas környékén járunk valamilyen más célból, akkor lehet, hogy beugrunk a Ewing-farmra :)

      Törlés
    2. Ja, én is csak érdekességből néztem utána. Amúgy engem se hozna lázba egy vidéki, tehéntrágya-szagú, túlméretés fabungaló. ... Na jó, a bárpultnál azért készítenék egy képet, ahogy fogom a whiskey-s poharat egy jockey mosollyal az arcomon. :D

      Törlés