2015. július 24., péntek

Az Angyalok Városa

Ha egy várost kell mondani Amerikából, az embereket többségének New York mellett ez jut először eszébe. Nem csoda, hiszen a csapból is Los Angeles folyik, hollywood-i filmek és sorozatok rengetege játszódik itt. Nem csak forgatódik, hanem játszódik... mi több, a filmek egy nem elhanyagolható részében el is pusztul. :) Pár példa:
Azok a mocskos idegenek valahogy mindig ott támadnak, ahol a filmet forgatták! :D

Hát igen. Ha esetleg valaki nem tudta volna: Hollywood Los Angeles-ben van, annak egy kerülete, városrésze. (Nem feltételezek semmi ilyesmit senkiről, csak azért tisztáztam, mert volt már olyan ismerősöm, aki azt hitte, hogy Hollywood egy külön város valahol Amerikában.)

Hollywood-ra és LA-re igazán igaz az, hogy "ez itt Amerika". A helyiek így is gondolják, és ki is mutatják. Nekem valahogy úgy jött le, mintha Milánóban vagy Párizsban járnál divat szempontjából: a helyiek nem titkolják, hogy tisztában vannak vele, hogy ők vezetik a világ trendjét.
Na de akkor nézzük is meg képekben, hogy néz ki a világ trendje. :)

A híres Hollywood felirat... ami meglepő módon egyrészt élőben nem olyan lenyűgöző, mint amit vár az ember, másrészt pedig nem kell nagyon keresni, a város számos pontjáról jól látható.


Hollywood kerület egyik főutcáján. Természetesen hatalmas turistatömeg telíti meg a nap minden időszakában.


Ezt csak azért fotóztam le, hogy megmutathassam a filmekből ismerős rendőrségi Ford SUV-t. :)


Az előző képen a szemfülesek már kiszúrhatták a csillagokat. Közismert, hogy Hollywood főbb utcáin "össze-vissza" hírességek neveibe futhatunk.


Akadnak köztük igazi legendák is!


Éjszaka az egyik központi részében.


A híres mozihoz vezető híres lépcső. Itt mutatják be a filmpremierek egy részét, ilyenkor lehet látni a piros szőnyeget meg a sokszáz hírességet.


Épp egy ilyen alkalomhoz készülődtek akkor is, amikor mi ott voltunk.


Na de Los Angeles nem csak Hollywood-ból áll természetesen. Az csak egy kis része. Lévén az USA második legnagyobb városa, itt minden van, amit megbírsz fizetni.

Sportélet és szórakoztatóipar,


pörgő business, kereskedelem, és technológia,


luxus (a képen egy Beverly Hills környéki utca),


... és persze szegénység. Mert a kerítés itt sincsen hotdog-ból.


6 megjegyzés:

  1. Ismerős képek, az enyémek is jártak errefelé 2 hónapja :) Te nem szoktál azon gondolkodni, hogy mekkora nagy ez a mi világunk és milyen kis porszemek vagyunk mi benne? Amikor ilyen nyüzsit látok bárhol, nekem mindig ez jut eszembe. Bezzeg amikor a Duna parton este a sátor előtt ülök és a tábortűzbe bámulok, akkor szinte sohasem...érdekes. :):)

    VálaszTörlés
  2. Hogyne szoktam volna :) ellenben én pont fordítva: leginkább nem a nyüzsiben, hanem a csendben és nyugalomban jut ez eszembe.

    VálaszTörlés
  3. Le vagyok nyűgözve! Jó ez a blog :) Kicsit ott érzi magát az ember :D

    VálaszTörlés
  4. Köszi! Akkor ezek szerint legalább ketten olvassák még mindig a blogot. ;)

    VálaszTörlés
  5. Izgalmas :) Véletlenül találtam rá, pár hónapja! Mindig csodálattal tölt el, ha valaki meg meri lépni ezt,amit Ti! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a blog, és még egy random ember a világból idetalált. :)

      Törlés