2015. január 11., vasárnap

Vasárnapi elgondolkodtató 2.

Pawel Kuczynski kortárs lengyel művész alkotásai - második felvonás. (Itt az első.)









A képek többsége magáért beszél, de az utolsó kettő szerintem különösen érdekes. Kíváncsi lennék, ti hogyan interpretáljátok az utolsó kettőt... persze a többit is. :)

6 megjegyzés:

  1. Engem a második és a harmadik kép ragadott meg. Elgondolkodtató az összes, természetesen, csak úgy mint az előző sorozat is.

    VálaszTörlés
  2. 1 - nem követem a celeb világot. Van tévém, vannak csatornáim. De mindig csak az "előre felvett" sorozatokat nézzük. De megértem.
    2 - Híreket követem. De ezt erősnek tartom azért.
    3 - Ezen jót nevettem. Még ha nem is szabadna. Bár kis gyerekként a probléma nem érintett. Sőt nem is tudtunk róla.
    4 - Ezt a témát kerülöm. Mert gyűlölöm. Mi pici országunk is ettől szenved. Vagy Birka vagy, vagy nem törődömke
    5 - ezt nem értem. Legalábbis ahányszor ránézek annyiszor mást gondolok róla.
    6 - ezzel is így vagyok
    7 - gondolom mostanában ez elég jó téma. És nem tudom erős-e vagy nem. Egy whisky után megmondom, miközben öltönyömből bűzlik a szivar.

    VálaszTörlés
  3. Rajman: Érdekes, hogy neked mást mond néha egy-egy kép, mint nekem. De pont ez a jó benne.

    1 - Nekem ennek nincs köze celebvilághoz vagy a TV-hez. Nekem a mégiának azt a tulajdonságát mutatja, hogy ha meghal egy embertárs, az első dolog az, hogy csináljunk róla képet, akár az életünk kockáztatása árán is.
    2 - Ezt nem kell magyarázni. Lehet erős a kép, de szándékos. Nyilván el vannak túlozva vagy ferdítve olykor... vagy nem is annyira.
    3 - Igen, ez sokkoló. Ugyanis ugyanaz történik a gyerekek között, mint a felnőtt való életünkben. Magunkon észre sem vesszük, de ha az alkotó leviszi a gyerekek szintjére, akkor azonnal sokkoló lesz.
    4 - Egyetértek. :)
    5 - Pedig neked ismerned kell a "Phishing" kifejezést... :)
    6 - Ezt nem értem, hogy te ezzel hogy vagy. Ez az egyik legérdekesebb kép nekem. Ahogy én értelmezem: Noé bárkája kinek volt ugye? Hát pároknak... a szingliknek maradt a facebook. :D
    7 - Na ezt többféleképpen is lehet, mutathatja a primitív módszereket és a találékonyságot, a saját erőforrásaid felálodázát, de talán elsősorban a szamár szimbolizálhatja a saját arab embertársait, akit répával (hülyítéssel, vallással, stb) rávesz erre, hogy bombát kötözzön magára és oda menjen, ahova mások akarják. Mint ahogy most nemrég egy 9 éves kislány öngyilkos merényletben egy tucat embert ölt meg Nigériában...

    VálaszTörlés
  4. 4- Phising szerencsére leesett . Csak most konkrétan az nem esett le h facebook ellenes. A facebookot nem értettem miért rakják oda. Lehet mert "magyarba" nem játszik szerepet.
    6- és tényleg kösz ez ár így egyértelmű.

    7- Lehet te többel láttál vallásokból kiből mit mit hoz ki. Főleg mostanában ahogy írtam jó téma. Franciaországtól elkezdve Nigéria. Én nagyon elhatárolódom, mert annyit lehet róla tudni mint amit a hírekből hallunk. De szerintem nem ilyen egyszerű.

    Tetszik ez a többféle szemszögből való meglátás. Csak véleménnyel óvatosan bánok.

    VálaszTörlés
  5. 5 - amellett, hogy phishing, szerintem arra próbál mutatni, hogy a facebook mennyivel eredményesebb, mint más módszerek. Ott vannak az adathalászok, akik próbálják kiszedni az emberekből a személyes adataidat... pedig ha ügyes formában (facebook) tálalod, akkor megadják önként.

    Megértem az óvatosságot, publikusan én is így vagyok vele. Csak gondolatébresztőnek raktam ki. :)

    VálaszTörlés