2015. február 2., hétfő

Yosemite National Park, California 1.

Nem photoshop. :]
Aki elsőnek megmondja, hogyezmosmiez, kap egy csokit. (Mr. Direktor úr alias Daru nem vághatja rá a választ. :P)



30 megjegyzés:

  1. Valamikori szőke nő mivoltom feljogosít arra a válaszra, hogy : az anyját!!!!! :):):)
    Továbbá arra is, hogy : wow !!! :):)
    És még arra is, hogy bakker, de szép! :):):)
    És most bőbeszédű voltam :):)

    VálaszTörlés
  2. A Yosemite völgy bejárata Wawona felől, jobbra kell lennie a Bridalwell vízesésnek.(Egyedül az zavar, hogy az Öreg Kapitányt nem látom,a szikla pedig inkább a Katedrálishoz hasonlít.)

    VálaszTörlés
  3. L: ígérem, hamarosan jön a többi, még szebb kép, ez csak az érdekessége miatt került fel előre. :)

    JP: Ugyan nem erre gondoltam, de jó a leírás. :) Én voltam pontatlan, a gyengén definiált "hogyezmosmiez" kérdés arra vonatkozott, hogy hogyan kerültem a képre háromszor úgy, hogy a kép semmilyen számítógépes manipuláción nem esett át, így lett lefotózva. Egy csoki így is jár, csak még nem tudom, hogy adom át. ;)

    VálaszTörlés
  4. Mert ennyire tökéletes vagy, hogy képes vagy önmagad megháromszorozni miattunk :):):):):)

    VálaszTörlés
  5. Ouch! Köszönöm, jó próbálkozás, de ego-fényezésért nem jár csoki :D :P (saját magam érdekében)

    VálaszTörlés
  6. Ez a panorámakép funkció, nemdebár? :) Sok-sok csudálatos képet összefűz a csodamasina.. miközben ellopja a lelkedet ;) Hm.. ha mégsem az.. akkor bemutattam, hogy ilyenről is tudok :D Akkor most jár a csoki? Mert ha igen, akkor pillecukrot kérek, de nem zacsisat, hanem olyan szeleteset. :) Nem is, inkább túrórudit.

    VálaszTörlés
  7. :X .... ummmm .... ummmm ... mmmmm .... BELSŐ IDŐ!!! :D :D (bocs, ezt csak a szerepjátékosok fogják érteni. :] )

    VálaszTörlés
  8. Panorámaképnek panorámakép... de ez eddig túl sima ügy, ilyen könnyen nem jár krumplicukros túrórudi. Hogy férsz rá háromszor belső idő nélkül? Vagy mégiscsak az volt? :)

    VálaszTörlés
  9. Aaaaah.. Korrupciós túrórudinak olvastam :D szóval Zvel voltál, neki meg olyan telefonja van.. ez meg valami alkalmazás, ami osszefuzi a panoramakepeket. Szoval készít sok kepet, majd megbuvoli belső idoben es egyet kavirnyál belole. Ezert lehetsz rajta háromszor, mert hiperaktív vagyol es nem bírsz megmaradni egy helyen, mikozben fényképelnek :D Ha nem ez van, akkor legyen szabad a gazda, mert mar nem bírom a feszültséget :) ja es amugy a turorudi alanyi jogon jarna :D

    VálaszTörlés
  10. Hozzátenném, hogy közben Laca megerősítette a felvetésemet, hogy a panorámák vannak összefűzve, és közben te meg átsétálsz A-ból B-be meg C-be, szóval már az első posztom alapján is járt volna a jutalom-cucc.. :P
    Sőt, a legközelebbi DM (!!!) party alkalmával készítünk is egy ilyen ördögtől való művet, csak neked :D

    VálaszTörlés
  11. pl. Split Pic 2.0: Clone yourself / Available for: iPhone, iPod Touch, iPad, Android

    VálaszTörlés
  12. Felon: ha A-bol atsetalsz B-be es C-be mikozben panoramat veszel egy csikot fogsz huzni.
    Scylla: default pano moddal keszult, semmi extra program.
    A kerdes a tovabbra is nyitott. :)

    VálaszTörlés
  13. akkor már tudom: Multiplicity in iOS 7's Panoramic mode...:-)

    VálaszTörlés
  14. Ejh.. akkor megintcsak nem volt tiszta, hogy mire szerződtünk :) Az volt a kérdés, hogy miképpen került rá Mr Hiperaktív a képre háromszor. Szerintem a Te telefonoddal készült panorámaképek fűződtek össze. Most akkor meg kell határozni a pontos funkciót is, amit használtál? Ennyit már nem ér.. egyétek meg a túrórudit :P

    VálaszTörlés
  15. Ahogy Zoli is mondta, mezei digitális fényképezővel elkészíthető fotóról van szó. Más szóval bármelyikőtök okostelefonja vagy fotómasinája alapból alkalmas ilyen kép készítésére. Felon jó helyen kapisgálsz elméletben, de nincsenek panorámaképek összefűzve. Egyetlen darab sima panorámakép, egyetlen felvétel volt az egész. Scylla, nincsen extra Mac-es vagy egyéb szoftveres varázslat.
    Asszem most már el kell árulnom a megoldást... belső idő. :)

    Felon, ha csináltok ilyen képet és elküldöd emailben, akkor azért mindenképpen jár a korrupciós túrórudi. :) (krumplicukrosnak olvastad? :P)

    VálaszTörlés
  16. Elküldöm emailben :) Laca azt mondta szőrszálhasogatóak vagytok :D meg elmesélte h hogyan nem lesz csík, amit Z mondott.. De én már le nem írom :) milyen az a krumplicukros túrórudi? ;)

    VálaszTörlés
  17. A szőrszálhasogatás annak tudható be, hogy jó helyen kapisgálsz, de ahogy leírod, az nem jó. Mint amikor valaki kap egy jó választ valahonnan, de nem tudja átadni. ;) Szóval nemtom ki az a Laca, de úgy látom, hogy a túrórudi neki (is) jár. :P Ezért várom kíváncsian a képet, mert az mindent tisztáz. :)

    VálaszTörlés
  18. Na.. nem tudom átadni :D Majd átmegy képben.. :) Igen, Lacának (is) jár a túrórudi, és nem is vagyok irigy, szal nyugi, megkapja.. :)

    VálaszTörlés
  19. :-) én ugy tudom hogy az ios és az android gyari fenykepezoappjaban van egy olyan beallitas(multiplicity) mikor olyan kepet tudsz csinalni hogy készit egy hatteret(ez leeht panorama is) és addig setalhatsz a lencse elött. a mozgo alakrol masodpercenkent épp ott ahol van ott készit egy kepet, majd az exponalas vegen a vegso képen 3-5 helyen rajt hagyja a mozgo alakok pillanatnyi helyet. mentes elött te meg ki tudod választani hogy a 3-5 alakbol melyikat hagyod meg a vegso kepen.

    VálaszTörlés
  20. Felon: tudom :) egy neked, egy neki :)

    Scylla: a fenti kép nem így készült. Viszont nem ismertem ezt a funkciót, úgyhogy legalább tanultam valamit. :)

    VálaszTörlés
  21. :-)
    akkor légyszi áruld már el hogy hogy készült, a belsö idöben hiszek, de tudom hogy te nem vagy annyira "gyors".... :-)

    VálaszTörlés
  22. Szívesen. :)
    Egyetlen sima panorámakép, bármilyen digitális fényképező panoráma-funkciója megfelelő hozzá. A fotós, esetünkben Zoli, elkezd körbefordulni az első körcikkben (amiben benne állok), így megvan az első alakom a képen. Abban a pillanatban, hogy eléri azt a szöget, hogy én kiesek a lefedett szögtartományból, átsprintelek a fotós forgásával ellenkező irányban (gyakorlatilag a háta mögött) a következő tartományba, ahova MÉG nem ért be. Mire odaér a képtartomány, már benne állok ismét. Aztán ugyanezt a trükköt még egyszer, hogy benne legyek harmadszor is.
    Szóval röviden, gyorsan körbefutottam Zolit kétszer, mindig úgy, hogy a képben ne legyek benne, és mire odaér a következő helyre a fordulással, már ott álljak. Lassított belső idő :D
    Kicsit nehéz leírni mutogatás nélkül, de remélem érthető.

    VálaszTörlés
  23. *idemostképzeljelegycsúnyátelégkreatívvagyol* :D Ez egy egész csomag túrórudi lesz, nem csak kettő.. :P és még meggondolom, hogy küldjek-e a mai beöltözős buliból képet, amin háromszor mutatok be nektek :D

    VálaszTörlés
  24. ez bizony fireball-ba fog kerülni...jó sokba!!!! :-)

    VálaszTörlés
  25. Az ötlet Zolié volt, én csak futottam... ;)

    VálaszTörlés
  26. Mr California megmondta h o csak a Creative pro, de te vagy, aki törleszt :) vegulis nem lett bemutatos kep, mert idoutaztunk, es a nono, az it's my life, meg a coco jambo kozott elhagytuk a hajunk is az eszunkkel együtt :D gyerekek.. A coco jambo még mindig lelazitja a gatlasokat, ugyanaz volt, mint amikor 17 voltam :D annyi panoráma készülhetett volna.. :D

    VálaszTörlés
  27. Californiaban nincs turo rudi, amit turo rudikent kaphatnal azt te sem akarhatod igazan. :)

    VálaszTörlés
  28. Ehhe.. Nyilvan senki se várta, h a kolbász es bacon hazájából szarmazzon a turorudi :) no de ne untassuk a többieket, igy is sok szot kapott a dolog mar, ahhoz kepest, hogy "nem nagy cucc" :P

    VálaszTörlés
  29. Jól van, jól van, megegyezés alapján enyém a törlesztés. :P Nyáron várható. Köszönjük a részvételt mindenkinek. :)

    VálaszTörlés