Mexikói és Tex-Mex. A különbség nagy. Az előbbi az igazi mexikói, vagy legalábbis ahhoz nagyon közelálló kaja, míg a másik a Texan-Mexican, azaz Texasi-Mexikói fúzió. Tex-Mex = mexikói kaja (a nevében nem különbözik, tehát a menüről néha nem is lehet megmondani), csak amerikaiasítva (pl. bacon-nal, sajttal), és duplázva az adagot. :)
Előétel: nachos és salsa szósz.
Quesadilla és burrito, korianderes rizssel és feketebab "krémmel"
Tacos
Baloldalon quesadilla (egyébként a kedvencem a kategóriában), jobb oldalon egy Texas-sized burrito (nagyjából 2000, azaz egy egész napi kajának megfelelő kalória)
Chipotle bowl: párolt barna rizs, főtt bab, grillezett csirkefalatok, kukorica, csípős szósz, tejföl, sajt
Kukoricalevélbe tekert hús-kenyér-töltelék
És a találós kérdés: ezek közül melyik mexikói és melyik tex-mex?
Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni, teljesen elfoglal a nyálam csorgása a képeid láttán.:):) Telefonos segítséget kérhetek? :D:D:D
VálaszTörlésNagyon jol neznek ki.Megyek eszem is valamit :)
VálaszTörlésL: még várok pár napot, hátha vállalkozik valaki a megválaszolásra. :)
VálaszTörlésSneer: egészségedre! Ezek szerint étvágygerjesztőek az utolsó posztok.
Na jó, most már lecsillapodva tippelek. :) A nagy buritó és a kukoricalevélbe göngyölt húskenyér.
VálaszTörlésA kukoricalevélbe göngyölt húsmiújság az egyetlen. :) Azt valami helyi mexikói nagymama készítette, és teljesen más ízvilága is volt.
VálaszTörlésA többi mind Tex-Mex, az óriás burrito meg főleg! :) Ha a kaja mérete 3szorosan el van túlozva, akkor biztos, hogy amerikaiasítva van. :D
biztató, hogy legalább az egyiket eltaláltam :):):):):)
VálaszTörlés