2014. október 25., szombat

Ezt esszük 6.

Rövid intermezzo után továbbra is etnikai finomságok.

Mongol wok. Érdekessége, hogy te válogatod össze az összes belevalót. Válogathatsz mindenféle zöldségből, húsféléből, halakból és rákokból, sőt a fűszereket is neked kell kiválasztani, aztán ők csak összedobják neked wok-ban 5 perc alatt a szemed láttára.
Felelősséget viszont nem vállalnak az eredményért, ha alulfűszerezted vagy elsóztad, a te hibád.


Vietnámi. A kakukktojás, mert ez az egyetlen olyan nemzeti kaja, amit a mai napig nem szeretek. Mivel eddig csak Vietnámban ettem, most meg akartam kóstolni külföldön is. Meglepően autentikus volt: ugyanolyan sz@r.
Had magyarázzam meg egyébként, hogy miért nem ízlik: "vegyes" húst raknak a levesbe és a szendvicsbe is, értsd: gyomordarabokat és belsőszerveket (nem máj meg ilyesmi, mert azt szeretem), és sokféle gyenge minőségű húsrészekkel higítják a néha fel-felbukkanó rendes husidarabokat. Az ízesítés egyébként nem lenne rossz, de így...


Soul food. A közhiedelemnek, miszerint a feketék imádják a rántott csirkét (különösen a csirkeszárnyat), a tapasztalatom szerint van alapja. (Ők a KFC elsőszámú vevőköre Amerikában.) Mindennel képesek megenni, rántott csirkével minden jobb! Még a juharszirupos gofri is.
Nekem az igen érdekes kategóriába tartozott, de nagyon is ehető volt. Mondjuk nem ennék ilyet minden héten, az is biztos.



2 megjegyzés:

  1. ebből a mongol jöhetne...a többiről lemondok :):)

    VálaszTörlés
  2. L: A következő posztban talán több szimpatikus ételt találsz. :)

    VálaszTörlés